Kultúra

Elmarad a 2020-as Szekszárdi Szüreti Napok

Az idei évre tervezett Szekszárdi Szüreti Napok rendezvény a szervezőbizottság mai döntése értelmében – a Kultúra, Civil Szervezetek, Városmarketing Bizottság, valamint a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság megerősítő véleménye mellett – elmarad – jelentette be a facebookon Csötönyi László képviselő, bizottsági elnök.

Fotó: Kadarka.net

A szervező a döntést azzal indokolta, hogy bár az 500 főnél nagyobb zenés rendezvények sorsáról csak július 29-én dönt a kormány, előreláthatólag nem engedélyezik a megtartásukat, a bizonytalanság pedig csak még nehezebb helyzetbe hozza a rendezvényszervezőket. Hozzátette, a növekvő külföldi koronavírus-esetszámok sem kedveznek a szigorítások eltörlésének.

A bizottság a döntés előtt hasonló, szeptemberre tervezett rendezvények – például a Budapest Borfesztivál vagy a Kalocsai Paprikafesztivál – szervezőinek döntéséről is tájékozódott. “Mindenki vár és bizonytalan, azonban egyre inkább az körvonalazódik, hogy vagy teljesen elmaradnak a nagyobb rendezvények, vagy fellépők, előadóművészek nélkül, kizárólag bor- és ételkóstolásra szűkítve tartanák meg azokat.” – írta Csötönyi László.

A képviselő elmondta továbbá azt is, hogy a város anyagi helyzete nem teszi lehetővé a felesleges kiadásokat, a körülbelül 50 milliós költségvetésű Szüreti Napok a hagyományos felvonulás és fellépők nélkül, távolságtartással pedig már nem az lenne, amit az emberek elvárnak a rendezvénytől.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük