Kultúra

Az ünnepi hétvégén is várja az érdeklődőket a Nyitott Pincék rendezvény

Augusztus 20-23. között ismét megrendezésre kerül a Szekszárdi Nyitott Pincék rendezvény. A pincészeteket előre egyeztetett időpontokban, írásos bejelentkezéssel lehet látogatni.

Kép: illusztráció

Az ünnepi hétvégén különféle programok keretében lesz látogatható számos szekszárdi pincészet. Több helyen az összes forgalmi tétel kóstolható lesz, míg vannak borászatok, amelyek többtételes borkóstolót ajánlanak, vagy pincelátogatással kötik össze a rendezvényt.

A Prantner Pince például gasztro vendégével, a Bella Napoli olasz étteremmel várja az érdeklődőket, a Matievics Borászat Szálkán pedig a borok mellé olyan különlegességeket kínál, mint a pulled pork szendvics steakburgonyával, kacsa rilette házi savanyított zöldségekkel és kovászolt kenyérrel, májpástétom brióssal és hagymalekvárral, helyi sajtválogatás, crème brûlée, vagy duplacsoki torta aszalt szilvával.

Emellett a gyermekekre és a “nemivókra” is gondolnak, így például a Kerámia Borműhely – Borbolt és Kávézó kínálatában a kávék mellett kávékoktélok és limonádék is kaphatóak lesznek. Részletes információ a programkínálatról és a bejelentkezésről a Szekszárdi borvidék honlapján érhető el.

Forrás: szekszardibor.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük